Доброго дня, шановне товариство Рівненщини та Волині.
Останні років 10 мене цікавить CAD/CAE проектування. З того, що пов'язано з радіосправою - це пакети Ansys HFSS (як сам HFSS так і Circuit Designer) та CST Microwave, ну і різні прості програми, які іноді можуть бути корисні - на двіжку NEC2 (4NEC2, MMANA), AppCAD, ATLC2, EEWEB
Я вільно володію моделюванням в Ansys, по прототипу або з нуля моделював понад 300 антен та пов'язаними з ними конструкцій (трансформатори, балуни, суматори).
Дещо я викладую в блогу на ЖЖ https://ypylypenko.livejournal.com/
Маю пару статей на Хабрі: https://habr.com/users/plyrvt/posts/
Що я можу запропонувати, для розвитку радіоаматорства та технічної творчості в нашому регіоні.
Зразу кажу - ніякої реклами і комерції, безкоштовно на волонтерських засадах.
1) Навчити користуватися HFSS, CST чи іншими програмами.
Якщо є досвід і знання термінології хоча б на рівні простих конструкцій MMANA і якщо є хоча б базовий рівень англійської для читання написів, кнопок в програмах - реалістично можу навчити моделювати в HFSS за 30-40 хвилин, в т.ч. через віддалений доступ (TeamViewer)
2) Проаналізувати, оптимізувати, перерахувати на інші частоти чи інші матеріали чи внести зміни в конструкцію будь-яких антен та інших елементів антенно-фідерного хазяйства. Звіт по будь-яких S/Z параметрах чи параметрах дальнього поля, аналіз узгодження, подавлення синфазних струмів тощо.
3) Описати принцип роботи будь-якої антени, що за що відповідає, що відбувається, анімації електричного чи магнітного поля, поверхневих струмів. На що впливають зміни конструкції, зміни матеріалу.
4) розрахунки S-параметрів для принципових схем (ВЧ-фільтри, МШУ, суматори тощо) - АЧХ, КСВ, фактор шума тощо
5) Проаналізувати роботу антен не у відкритому просторі, а з врахування конкретного розміщення (вплив землі, споруд, мачти, кабелів, інших антен)
6) Розрахунок енергетики УКХ лінків точка-точка або генерація карт покриття відносно бази (по даних рельєфу Google Elevation Data) - по методиці VE2DBE